Guys Garden

2016

A low-maintenance, calming, and colourful urban garden. A total redesign of Guy's garden to include a new excavated patio and dining area outside the kitchen and a 'Tea Terrace' at the rear. The client being away from the house for long periods the garden needed to be very low maintenance and so the steps up to the garden level lead to a gravel garden with no formal plant borders, but softened at the sides with openly planted easy-care grasses and low shrubs chosen for their colouring and year-round interest. The new slatted fencing has been planted with evergreen flowering clematis, and the renovated red-brick rear wall with climbing trachelospernums and a beautifully tasseled garrya ellipticta. The front garden we made over to match the rear with gravel, boulders, ornamental grasses and low-growing flowering shrubs. We also inbuilt a bin-store recess to hide the wheelie-bins.